sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Testissä kookosöljy ja risiiniöljy hiusten hoitoon

Sain serkulta kuulla et se on käyttäny kookosöljyä ja riisiiniöljyä hiusten hoitoon ja kasvun nopeuttamiseen. Päätin heti samana iltana mennä kauppaan ostamaan noita öljyjä ja laittaa testiin.

Kookosöljyä löytynee lähes joka kaupasta ja niiden hinnat vaihtelee 3-10e välillä. Itse otin halvinta mitä löytyi koska sillä ei ole merkitystä kun sitä laittaa päänahkaan kun taas ruokaan :D
Risiiniöljyä löysin apteekista 100ml pullon hintaan noin 9e.
IMG_0472
Laitan noin ruokalusikallisen kookosöljyä kulhoon ja sulatan sen mikrossa. Sen jälkeen vajaa ruokalusikallinen risiiniöljyä siihen joukkoon. Sitten vaan öljyt päähän vaikuttamaan.

Käytin öljyjä noin joka toinen tai kolmas päivä. Arki-iltoina laitoin öljyt vaikuttamaan aina kun töistä pääsi kotia ja oli tiedossa ettei mihinkään tarvinnut enää illan aikana mennä. Silloin öljyt kerkesi olla päässä 4-6h ennen iltapesuja.
Viikonloppuisin laitoin öljyt illalla päähän ja pesin aamulla pois. Suojasin tyynyn toisella tyynyliinalla sekä nukuin pipo päässä.
Mietin et osaanko edes nukkua pipo päässä, mutta se oli yllättävän mielyttävä kokemus sillä ei tullut hiukset naamalle, tarvinnut siirrellä niitä puolelta toisella tai ne eivät kutittaneet mistään.

No sitten tuloksiin:
Juurikasvua ennen testin aloittamista ei paljoa ollut, joku puolesta sentistä senttiin suunnilleen. Huomasin kahden viikon käytön jälkeen että juurikasvuun oli tullut jo sentti lisää. Sen jälkeen kasvu hieman hidastui. Ei tullut enää niin nopeasti havaittavia kasvu pyrähdyksiä.

Olen nyt käyttänyt öljyjä 5 viikkoa ja kyllä huomaa juurikasvusta että pituutta on tullut lisää. Normaalistihan hiukset kasvavat sen sentin kuukaudessa mutta minulle on tullut ainakin 2cm ellei enemmänkin lisää! Sitä en ole huomannu että hiusten laatu olisi parantunut. Ei ainakaan huomattavasti. Kasvu on npeutunut ja se on pääasia!
Ajattelin käyttää nyt nuo purnukat loppuun ja pitää sitten taukoa öljyistä.

IMG_0353 IMG_0556
Risiiniöljyähän voi käyttää myös ripsien kasvun lisäämiseen. Itsekkin pari viikkoa laitoin pumpulipuikolla iltaisin ripsien juureen mutta sitten en enää jaksanut :D Päätin keskittyä vain hius prosessiin.


2 kommenttia:

  1. Laitoitko tota koko päähän vai vaan tyveen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyveen, eli oikeestaan päänahkaan hieroin öljyt. Mut kyllähän sitä menee pituuksille väkisinki

      Poista